onsdag 6 april 2011

Smekåret över...

Huset är omgärdat av byggnadsställningar med klättrande takläggare på, och numer får man passa sig när man springer omkring lättklädd på väg till eller ifrån t ex duschen på morgnarna. Taket var i behov av en omläggning, vilket vi visste redan när vi köpte det, och nu var det like bra att passa på, samtidigt som grannarna, och få det gjort.

Naturligtvis har det ramlat in en offert på ommålning av fasaden här också, att ta ställning till. Grannen vill så väldigt gärna att vi byter färg, och det där med fasadmålning var ju också något som vi visste behövdes göras redan när vi köpte huset.

Suck. Nu är visst "smekåret" över. Vi jobbade så mycket innan vi flyttade in här till julen förrförra året så det har man kunnat skylla på länge. Men tydligen inte längre. Nu ska allt det där tråkiga (och dyra) göras. Blä.

Mannen har jobbat hårt med att decimera antalet äppelträd här också nu i ett par helger. Snart är bara en tredjedel kvar. Rest in peace. Det finns de som tycker att det är ett helgerån, och borde vara belagt med spöstraff, att ta bort fina Gravensteineräppelträd, och till den skaran hörde jag innan jag blev med gammalt 30-talshus, med tillhörande trädgård på 1300 kvadratmeter tomt och fem gigantiska äppelträd (och ett päronträd),som lät tusentals äpplen trilla ner på gräset varje höst. Men nu känns inte äppelträd så heligt längre. De tre stackarna som kom med detta hus låg risigt till redan från början. Romantiken var botad. Sorry.

Nu hoppas jag att vädret är fint så att takläggarna blir klara snabbt...och inte minst hoppas jag det för deras skull, det verkar lagom kul att stå och röka i garaget.

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Goda människors tystnad....

Har tänkt mycket på det här med sociala medier på sistone. Att de både är av godo och av ondo är ett faktum men hur ska man förhålla sig t...