onsdag 7 april 2010

Pilates


Jaha ja, då har man införskaffat en pilatesmatta och en pilatesboll. Körde lite övningar på bollen i går och det var ju riktigt roligt :-) Roligare än att köra utan boll, så att säga. En push up-stång hängde vi upp i källaren i en dörr också, så nu ska minsann de svaga armarna få sig en omgång ibland. Skivstången med tyngder känner jag inte kommer att bli den jag leker mest med, men en del "utfall" kan enligt maken vara ok om jag gör. Ja, visst kan jag börja lyfta tyngder, om det gör någon gladare, men det är inte det jag känner mest för så att säga. Lite enkla övningar för rygg, stuss, mage, rumpa och armar är det jag är ute efter. Naturligtvis kompletterat med löprundorna (hallå, man KAN springa nu, det är fint ute, sätt igång!).

Har även bestämt mig för att börja träna innebandy, nu när seriespelet är över. Snart börjar fotbollen också, så kan jag bara hålla på med detta som jag har bestämt, så ska nog träningskvoten kännas mer tillfredställande uppfylld.

Och jag känna mig starkare och friskare, förhoppningsvis.

BestämdKRAM

3 kommentarer:

  1. Tänk att den f d träningsateisten som förut var jag, älskar lilla styrketräningen, kombinerat med powerwalk och motionscyklande.

    Det är såklart inte tal om några tyngre vikter utan mellan 3-10 kg per hantel beroende på övning. Övningarna som ingår i mitt program är utfall (med hantlar, ej skivstång...), knäböj, ngn ryggövning, situps o crunches.

    Fast just i detta nu är det enbart rehabträning som gäller. Kör några knäövningar samt minst hundra situps per dag och några hantelövningar.

    Då jag får börja belasta benet blir det motionscykling och jag skall faktiskt köpa en egen cykel.

    Den kan jag träna på ute i torpet i sommar och även nu hemma inom några veckor, I hope. Trapporna ner till gymmet i huset är nämligen grymt jobbiga så en egen apparat blir great.

    Mina älskade powerwalks får vänta ett bra tag, snyft!

    Lycka till med pilatesbollen,kanske får man rulla lite på den framöver....

    Men ingen idé att börja lipa, mitt mål är ju i nuläget att kunna fungera normalt igen och om ca ett år handlar det om att börja träna "normalt" igen.

    KRAAAAAAAAAAAAAAAAM

    SvaraRadera
  2. Den där bollen verkar rolig och har hört att den ska vara riktigt bra! Man kan göra många övningar på den samtidigt som man kan välja om man vill träna ryggen, magen eller rumpan o.s.v. Var den dyr en sådan där boll?
    You go girl....kör hårt ;)

    SvaraRadera
  3. Ja, Lotta, du verkar ha blivit en riktig träningsexpert! Förstår att du längtar men du verkar ju träna bra nu ändå, 100 situps?!!! Oj, oj..imponerad :-) Jag är riktigt dålig på situps.. Kom hit och rulla vetja!

    Elin, den är faktiskt bra har jag märkt, och framförallt blir det roligare träning... Kostade bara 149:- på Rusta!

    KRAMAR

    SvaraRadera

Goda människors tystnad....

Har tänkt mycket på det här med sociala medier på sistone. Att de både är av godo och av ondo är ett faktum men hur ska man förhålla sig t...