fredag 24 december 2010

Det här får mig att gråta

Julafton i dag. Vi har haft en så mysig morgon här med goda skinkmackor och barnen öppnade presenterna i strumporna. Vilken härlig dag det ska bli med hela min familj som kommer till oss.

Nu till temat gråt.

Jag är en sådan som gråter ofta och för allt möjligt. Skulle helt klart kunna jobba som professionell gråterska, a la Helena Bergström.

Mest av allt gråter jag av lycka och stolthet. När t ex barn och ungdomar framträder inför publik och övervinner sig själva på något vis. Det är så vackert.

Jag gråter floder till sorgliga filmer som vet hur de ska trycka på alla gråt-knappar. Det brukar vara skönt och rensande tycker jag.

Jag gråter alltid någon dag när jag har PMS. Och då vet jag inte riktigt varför jag gråter. Det är någon slags weltschmerz-känsla som kommer över mig då.

Jag gråter när jag blir riktigt förbannad också. Det var jobbigt när jag var barn, för då kände jag mig som en riktig looser varje gång de fick se tårar.

Jag gråter när jag blir ledsen. Så klart.

Och så gråter jag när det är kallt ute. Det är något med mina ögon. Och när jag håller på med vitlök.

Jag gråter sällan för att jag har ont, då biter jag mest ihop.

God Jul önskar jag dig i dag!

Kram!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Goda människors tystnad....

Har tänkt mycket på det här med sociala medier på sistone. Att de både är av godo och av ondo är ett faktum men hur ska man förhålla sig t...